SMAAKMAKER | voedingsadvies
OVER MIJ

TAKE CARE OF YOUR BODY

IT'S THE ONLY PLACE YOU HAVE TO LIVE

- Jim Rohn

vicky buyle

Mijn verhaal

Hoe het begon...

Mijn verhaal begon toen als jonge twintiger het licht uit ging. Ik had elke dag pijn, was doodmoe en mijn darmen lagen helemaal in de knoop. Mijn menstruatie was een regelrechte hel. Geen enkele pijnstiller hielp en ik belandde meerdere keren in het ziekenhuis.


Moedig – of dat was toch wat ik toen dacht – sleepte ik me elke dag zo goed en zo kwaad als ik kon vanuit loyaliteit naar het werk. Ik voelde me helemaal niet goed in mijn vel, had ongelofelijk veel stress en wist me helemaal geen raad meer met dat gevoelige lijf van mij.


Ik was duidelijk nogal hardhoors. Het is te zeggen; luisteren naar mijn lichaam deed ik wel en de boodschappen die het me stuurde begreep ik op een gegeven moment zelfs. Maar ernaar handelen… dat was een ander paar mouwen. Er waren redenen genoeg om dat niet te doen: te veel werk, te veel andere (lees: leukere) dingen te doen, te weinig tijd, …


En ondertussen zat ik gevangen in een lijf dat beter kon, maar vooral: beter verdiende… Ik zag het, maar wilde het niet zien. Ik hoorde het, maar wilde het niet horen.

Hoe is het nu?

Er waren 10 jaar ziek zijn (en weer beter worden), 4 diagnoses en ontelbaar veel dokters- en ziekenhuisavonturen voor nodig eer ik het écht begreep. Vele kleine en grote aha-momenten later besefte ik namelijk dat mijn lichaam mij de hele tijd gewoon de weg probeerde te wijzen. Dat het helemaal geen toeval was dat ik klacht X op plek Y op moment Z had, halleluja! Ik heb mezelf toen letterlijk en figuurlijk een weg gegeten naar een betere gezondheid waardoor ik opnieuw contact leerde te maken met het zelf genezend vermogen en de wijsheid van mijn lichaam – zo lang ik het maar op de juiste manier te eten gaf, in alle mogelijke betekenissen. Aan den lijve ondervond ik dus het verschil tussen voeding en vulling. Daarnaast leerde ik met vallen en opstaan vertrouwen op mijn intuïtie. Die weet nog altijd het beste wat mijn lichaam en ik nodig hebben; in mijn geval waren dat niet alleen aanpassingen op vlak van voeding, maar ook wat werk, zelfzorg, energie en mindset betreft.


Het allergrootste cadeau dat ik mezelf ooit heb gegeven is het kunnen luisteren naar mijn lichaam, beseffen dat het me met ongemakken, kwaaltjes en symptomen iets wil vertellen én weten hoe ik daarnaar kan handelen. Datzelfde ondernemerschap zorgt ervoor dat ik veel meer op mijn eigen voorwaarden kan leven en werken dan dat in een 9 to 5 job het geval zou kunnen zijn. Mijn lichaam en mijn energie zijn elke dag opnieuw mijn prioriteit, zodat ik niet alleen goed voor mijn klanten maar ook voor mezelf kan zorgen om zo mijn missie met de wereld te kunnen delen.

"Ik zie nog zo veel vrouwelijke ondernemers bij wie hun lichamelijk en bijgevolg ook hun mentaal welzijn ergens achteraan de dagelijkse to do lijst bengelen. Dit raakt me én motiveert me tegelijkertijd om hier iets aan te doen. Onze gezondheid is namelijk het fundament van ons bedrijf. Als dat niet stevig staat of - nog erger - omvalt, dan is er zelfs geen sprake meer van een bedrijf.

En we zijn ongelofelijk goed omringd door business coaches allerhande, marketing strategen, web developers, grafisch ontwerpers, VA's, ... die met alle liefde mee bouwen aan ons bedrijf.

Maar wie zorgt er voor jou?

Voor de vrouw achter, voor, onder, boven en in het bedrijf?
Weet zij hoe ze zich best kan voeden om met volle energie haar missie in de wereld te kunnen zetten?
Heeft zij de juiste kennis, de nodige ruimte en tijd om aan zelfzorg te doen?"

Wat je moet weten over mij

 

Verantwoordelijkheid nemen over je eigen situatie vind ik een van de belangrijkste eigenschappen die een mens kan hebben (lees: aanleren), maar ik ben niet het schop-onder-de-kont-type-coach. Ik zet daarentegen graag mijn warme energie en mijn pijlsnel analysetalent in om mijn klanten bewust te maken van het probleem en een vriendelijke spiegel voor te houden wanneer dat nodig is - die blinde vlekken en zwakke plekken tonen zichzelf helaas niet, maar ze mogen wel liefdevol en zacht naar de oppervlakte worden gebracht. Klinkt als een heel zwaar leven, zoals Brigitte Kaandorp zou zeggen, maar het moet bij mij niet altijd zo serieus zijn ;-)

 

Ik slaag er met mijn door de jaren heen vergaarde wijsheid en ervaring in om mensen anders naar hun lichaam te laten kijken en luisteren. Wie mij eenmaal ontmoet heeft, zegt nooit meer zomaar voeding tegen alles wat eetbaar lijkt, spoelt nooit meer zomaar door zonder een blik in de toiletpot te werpen en ziet energie en gezondheid niet langer als vanzelfsprekend.

 


Mijn visie

 

Als vrouwelijke ondernemer is het in mijn ogen extra belangrijk om goed voor onszelf en ons lichaam te zorgen. We hebben niet alleen een bedrijf, we zijn het ook. En hoe beter het met ons gaat, hoe beter het ook met ons bedrijf gaat. Door even bewust stil te staan en inzicht te krijgen in wat dat lichaam ons wil vertellen met al die fysieke klachten en ongemakken hebben we de sleutel naar een betere gezondheid en meer energie gewoon in eigen handen. 

Als je me zou kennen zou je weten dat…

 

… ik overal waar ik ben op zoek ga naar authenticiteit in de vorm van kleine marktjes, lokale gerechten, ongerepte natuur en mooie gebouwen – en de zon, die mag ook niet ontbreken. Ik hou vooral van eenvoud in het leven en kan echt enorm genieten van de kleine dingen. Die laatste blijken uiteindelijk vaak ook de grootste te zijn.

 

… ik heel graag alleen ben. Niet omdat ik asociaal ben – want van warme, verbindende gesprekken word ik ook heel blij hoor haha, maar wel omdat ik als introvert echt enorm oplaad van voldoende tijd voor mezelf en van deugddoende stilte in een wereld met zo veel ruis. Ik ben dus eigenlijk wel een rasechte kluizenaar als je het zo bekijkt en euhm dat betekent dus ook dat ik soms stiekem mijn deurbel uittrek als ik niet gestoord wil worden. ;-)

 

… ik een heel sterk buikgevoel heb en daar niet zo makkelijk van af te brengen ben, zelfs niet als ik er geen rationele verklaring kan voor vinden. Zo was ik ooit zo gek om halsoverkop voor 3 weken naar India te vliegen omdat ik voelde dat ik daar moest zijn in plaats van op de operatietafel. Alles voor de gezondheid!

 

… ik altijd (minstens) 4 boeken tegelijk aan het lezen ben. Ik probeerde ooit om daarmee te stoppen en pas in een volgend boek te beginnen als het eerste uit was. Maar ik werd daar zo ongelukkig van dat ik het intussen helemaal omarmd heb en gewoon lekker mijn zin doe en lees wat ik wil, zo veel als ik wil, wanneer ik wil. Ook al betekent dit dat ik soms bladwijzers tekort kom ;-)

 

… mijn vrienden mij al lachend wel eens de queen of efficiency noemen. Als ik in de keuken sta dan staan er steevast 4 potten tegelijk te pruttelen, is de oven hard aan het werk en ben ik ondertussen de afwas aan het doen. Dat uurtje koken kan in mijn geval maar best zo goed mogelijk benut worden. Want waarom moeilijk doen als het ook makkelijk kan?

Heb je nog vragen na het lezen van mijn verhaal?

Kom je graag in contact om eens van gedachten te wisselen?

Stuur me dan gerust een mailtje, ik lees je graag! :-)

Zijn we al geconnecteerd via sociale media?

Je kan me volgen op Instagram, Facebook of LinkedIn